Home_Wallpaper_Krakeling_NEW.png
Krakeling-Text-logo_wit_medium.png
 
 

kinderopvang
door ouders

Backdrop_wit_roze_links_Krakeling_arrow_Artboard 1.png

Al 40 jaar de beste
keuze voor je kind.

De Krakeling is een kinderdagverblijf gebaseerd op het principe: ik pas een keer op jouw kind, jij een keer op mijn kind, en dat dan met een heleboel ouders tegelijkertijd. Deze volwaardige kinderopvang biedt volledige inspraak, transparantie en bewuste betrokkenheid van zowel vaders als moeders. Samen wordt er gezorgd voor een veilige, vertrouwde en prettige plek voor het kind.

Backdrop_roze_wit_NEW_3.png
Sarah_diagonaal.png

Hoe werkt ‘t?

• De Krakeling is van maandag tot en met vrijdag van 8:00u tot 17:30u geopend.

• Je kan je kind vanaf 3 maanden oud in totaal 5 dagdelen (ochtend of middag) per week brengen.

5 dagdelen brengen betekent: 4 dagdelen brengen en één dagdeel samen met je kind draaien.*

• Per dagdeel zorgen 2 vaders en/of moeders voor 7 tot 11 kindjes.

• Gemiddeld zijn er 3 draaiers aanwezig.

• Onder leiding van verschillende commissies, worden er bijeenkomsten georganiseerd waarin de kinderen, de organisatie en de pedagogische aanpak worden besproken.

• Om alle inspanning af te wisselen met de nodige ontspanning zijn er regelmatig borrels en is er het jaarlijkse Krakelkamp.

* Het is ook mogelijk om je kind meer dan 5 dagdelen te brengen, maar dan moet je een extra dagdeel draaien, of je kind (incidenteel) een dag bijplaatsen.

Route_illustratie_lichter_geel_groen_Backdrop_wit_NEW3_Artboard 1_Artboard 1_Artboard 1.png
 
 

Betrouwbaar
De Krakeling voldoet aan de eisen die GGD en brandweer stellen aan een erkend kinderdagverblijf. Daarnaast doet iedere ouder een cursus kinder-EHBO en moet iedereen die bij de opvang betrokken is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben.

 

Betrokken
De betrokkenheid bij het vormgeven van het pedagogisch beleid, bij de organisatie en bij de ontwikkeling van je kind maakt dat de Krakeling een zeldzaam alternatief is voor de commerciële kinderopvang.

 

Biologisch
De Krakeling streeft er naar om zoveel mogelijk met duurzaam materiaal (speelgoed, schoonmaakmiddelen, meubels) te werken en biedt alleen biologische voeding aan.

 
Backdrop_groen_NEW_3.png
josje_480x280.jpg

“Het is fijn om samen met andere ouders je kind op te voeden. Je leert veel van elkaar. Je ziet bijvoorbeeld hoe een andere ouder met jouw kind omgaat en andersom. En je kent ook alle kinderen en hun ouders.”

– Josje (Theatermaker), moeder van Olga (6) en Loek (3)

 
 

Hoe ziet ‘t eruit?

Onze binnenruimte is professioneel ingericht en veel ruimer dan andere kinderdagverblijven. Er is ruimte voor de kleintjes om te kruipen en voor de grote om te fietsen of te rennen. Voor de kleintjes die tussen de middag nog slapen zijn er drie aparte slaapkamers met ledikantjes. Onze besloten buitenruimte ligt in de Bikkershof, een binnentuin met speelweide, kippen speeltoestellen en natuurlijk ook een zandbak.

 
Backdrop_geel_wit_rechts_NEW.png
Nova_Teo_diagonaal_small.png

Wat kost ‘t?

Met een uurtarief van 2,49 Euro zijn de kosten voor de opvang bij de Krakeling ongeveer 70% lager dan op een regulier kinderdagverblijf.

Dit tarief is inclusief biologisch fruit en drinken. Brood, (fles)voeding en luiers neem je zelf mee. Wat ook in de prijs is inbegrepen zijn de gezellige borrels en het jaarlijkse 3-daagse Krakelkamp!

De Krakeling rekent met dagdelen. Een dagdeel (een middag of ochtend) kost 11,20 Euro. Vijf dagdelen brengen kost 245,- Euro per maand. Van die vijf dagdelen is er één dagdeel waarop je zelf draait. Extra brengen kan op incidentele basis en kost 15 Euro per dagdeel.

De Krakeling is een geregistreerde kinderopvang en de kosten vallen daarom binnen de Wet Kinderopvang. Heb je betaald werk of ben je naast ouder ook student? Dan kom je in aanmerking voor de ‘kinderopvangtoeslag’ van de Belastingdienst.

 
aard_guitar_1368x912.jpg

“Het is een unieke sociale context waar saamhorigheid en diversiteit samenkomen. Vanuit ieders eigen achtergrond en ervaringen nemen we samen beslissingen, en dragen we oplossingen aan om de boel te verbeteren.”

— Aart (Project Manager), vader van Tuyne (3) en Phie (1)

Backdrop_roze_NEW_3.png

Aankomende events

21 SEP | Geboortemarkt Diak

Tussen 10u en 14u vindt in het Diakonessenhuis weer een Geboortemarkt plaats! Samen met de andere Utrechtse KDO’s is de Krakeling hierbij aanwezig om het concept ‘Kinderopvang door ouders’ toe te lichten aan aanstaande ouders.

12 OKT | Open Dag KDO’s

Op zaterdag 12 oktober tussen 10u en 13u zetten alle Utrechtse KDO’s hun deuren weer open! Kom de sfeer proeven en laat je informeren over de ins en outs van een kinderopvang door ouders!

20 OKT | CZ ‘Alles Kids’

Tijdens de derde editie van Alles Kids brengt poppentheater Rik Rikken met een heel bijzondere kijkkast het klassiek moderne boekverhaal van Haas en Hazeltje tot leven. Kom gezellig meekijken bij de Krakeling!

Backdrop_wit_groen_links_NEW_3.png
Poortje_diagonaal.png

Hoe meld ik mij aan?

Zodra je het aanmeldformulier hebt ingevuld en opgestuurd, neemt een lid van de Intakecommissie binnen drie werkdagen contact met jou op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. Als er plek is op de opvangdagen die je nodig hebt, kun je beginnen.
Voordat je begint met “indraaien”, moet je een VOG aanvragen. Wij vertellen je hoe dat moet. Heb je het document ontvangen, dan kom je zes weken lang, elke week een dagdeel naar De Krakeling om samen met geroutineerde ouders voor de kinderen te zorgen. Zij leren je alles dat je moet weten. Je eigen kind komt mee.
Als het bevalt, dan volgt een evaluatie met de Intakecommissie en is het een match.... dan tekenen we een opvangovereenkomst, krijg je de sleutel en zoek je je weg binnen de Krakeling!

Als vrijwilliger / stagaire
De Krakeling is een erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen. We werken met zowel stagiairs als vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd, stuur dan een email naar: vrijwilligers@kdvdekrakeling.nl

Backdrop_groen_NEW_3.png
Xavierenanna-480x280.jpg

“De Krakeling is een soort familie voor ons geworden. Anna voelt zich hier thuis en het is erg leuk om haar ontwikkeling te zien tussen de andere kinderen, iets wat je bij een andere kinderdagopvang minder meemaakt.”

– Xavier (Grafisch Vormgever), vader van Anna (4) en Juliette (2)

 

Kom eens langs!

Kinderdagverblijf de Krakeling is gevestigd in de wijk Wittevrouwen in Utrecht-Oost. Meld je aan voor een rondleiding door het aanmeldformulier in te vullen.

Ouder 1 *
Ouder 1 *
Ouder 2
Ouder 2
Indien mogelijk, graag aangeven welke dagen je zou willen brengen en welke dagdelen je zou kunnen draaien.